Facebook Etiketleme Virüsü Silme

Yazar Burak İnce 12 Haziran 2014 Perşembe 0 yorum

Facebook Etiketleme Virüsü Silme

Bildiğiniz üzere son zamanlarda facebookta virüse yakalanma sayısı çoğaldı. Bu virüslerin arasında etiketleme virüsüde mevcut. Etiketleme virüsü tam olarak sizi bir yoruma yada fotoğrafa etiketleyip linke tıklamanızı sağlamak amaçlıdır. Bu linke tıkladıgınız zaman sizde virüse yakalanmış olursunuz. Peki bu virüsten nasıl kurtulucaz işte çözümü.


İlk olarak facebook hesabınızda
Ayarlar > Hesap Ayarları > Uygulamalar yönergesini takip ederek açılan sayfada kullandığınız uygulamaları göreceksiniz. Burada güvenmediğiniz uygulamaları kaldırmalısınız. Uygulamaları temizlediğiniz halde sorun halen devam ediyorsa, bu virüs muhtemelen tarayıcınıza bulaşmıştır. Tarayıcınızı sıfırlamanız gerekmektedir.

Tarayıcı Sıfırlama

Firefox:  

1-) Yardım > Sorun Giderme Bilgileri >Firefox Tarayıcısını Sıfırla yönergesini izlediğinizde tarayıcınız baştan başlar ve ilk gün kurulum ayarlarıyla tekrar açılır. bu işlem sonunda yer imleriniz ve site tercihleriniz değişmez
2-) Araçlar > Eklentiler > Eklentiler sekmesindeki bilmediğiniz veya kullanmadığınız eklentileri kaldırmalısınız.
3-) Alternatif olarak Firefox’u bilgisayarınızdan kaldırıp tekrar kurabilirsiniz.

Chrome:

1-) Sağ üstteki üç çizgi > Ayarlar > Kullanıcı Ekle > Yeni kullanıcı adı ve kaydet. Yeniden açılan Chrome penceresinde Sağ üstteki üç çizgi > Ayarlar > Kullanıcı ekle kısmında yeni oluşturduğunuz profil dışındak profilleri silin > Chrome’u tekrar başlatın.
2-) Sağ üstteki üç çizgi > Ayarlar >Uzantılar sekmesi altındaki bilmediğiniz ve kullanmadığınız uzantıları kaldırmalısınız.
3-) Alternatif olarak Chrome’u bilgisayarınızdan kaldırıp tekrar kurabilirsiniz.
Eee ben bunları da yaptım sorun halen devam ediyor diyorsanız , meraklanmayın yöntemler daha bitmedi.
Son yöntem : Ayarlar > Gizililk arları >Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları > Zaman Tünelime Kimler Birşey Ekleyebilir? > Arkadaşlarının seni etiketlediği gönderiler, zaman tünelinde gözükmeden önce onayına sunulsun mu? > AÇIK
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize :)

Hiç yorum yok :